Etkinlik Bilgileri

Etkinliğin Amacı

Bu eğitim etkinliğinin temel amacı, Fen Bilimleri alanında lisansüstü düzeyde öğrenim gören katılımcılara, etkili bir tez önerisi formu oluşturma sürecinde gerekli olan akademik bilgi ve becerileri sistemli bir biçimde kazandırmaktır. Eğitim, katılımcılara tez önerisi oluşturmanın temel adımlarını anlama, özgün değerli konu belirleme, kapsamlı bir literatür taraması yapma, araştırma sorularını belirleme ve uygun metodoloji seçimi konularında derinlemesine bilgi sağlama üzerine odaklanacaktır. Buna ek olarak, bu etkinlikte katılımcıların akademik yazım becerilerini geliştirme, bilimsel araştırma etiği konularında bilinçlenme ve tez yazım sürecindeki metodolojik ve analitik zorlukları aşma kapasitelerini artırma amacı da güdülmektedir. Dahası, bu etkinlik, katılımcıların akademik kariyerlerinde güçlü bir temel oluşturmalarını sağlayarak bilimsel araştırma alanında nitelikli araştırmacılar haline gelmelerini sağlamayı hedeflemektedir.

Etkinliğin Kapsamı

Etkinlik kapsamında eğitimde yer alacak katılımcılar, Türkiye’de yer alan Vakıf ve Devlet üniversitelerinde Fen Bilimleri alanında lisansüstü seviyelerde eğitimlerine devam eden öğrenciler olacaktır. Bu doğrultuda uzman ekiplerce lisansüstü öğrencilerine, tez öneri formu hazırlama konusunda detaylı bilgi verilecektir. Son olarak etkinlik kapsamında uygulamalı eğitim düzenlenerek teorik ve pratik eğitimin pekiştirilmesi sağlanmış olunacaktır.